Alarm Merkezleri Nedir ve Neden Gereklidir?

Alarm Merkezleri

Ev ve iş yerlerinizin güvenliğini nasıl sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için öncelikli olarak alarm haber alma merkezine bağlı olan bir alarm sisteminizin olması gerekmektedir. Kontrolünün de bu merkezden yapılması gerekir. Valilik onayı ile resmi olarak görev yapan Alarm Haber Alma Merkezleri (AHM) ile alarm sisteminizi merkeze bağlayarak takibini yapabilirsiniz. Her türlü alarm uyarısı, sizin onayınız ile belirlenen gerekli yerler bilgilendirilir.

Anlaşmalı alarm haber alma merkeziniz, herhangi bir hırsızlık, yangın ya da acil durumlarda polis, itfaiye ve anlaşmalı ambulans veya hastane gibi gerekli kurumlara haber verebilir. Böyle bir durumda AHM size ulaşarak bilgi doğrulama yapar. Sizin verdiğiniz karar doğrultusunda alarm türünüze evinize ya da iş yerinize gerekli ekipler yönlendirilir. Bu hizmet AHM sayesinde 7/24 sunulmaktadır.

Sistemin AHM’ye bağlanmasında üç farklı yöntem kullanılır. Bunlar; telefon hattı, internet veya GSM olarak sayılabilir. Bu yöntemler hem tek tek hem ikili hem de üç yöntem de seçilerek kullanılabilir. Bu seçimleri evinizin veya işyerinizin iletişim şartlarına bu işlem için ayırabileceğiniz bütçeye, alternatif iletim yöntemlerinin hızlarına ve etkilerine göre değerlendirerek yapabilirsiniz. Üç hat birlikte kullanıldığında üç farklı kanaldan raporlama yapılabilmektedir. Herhangi bir kanalda oluşabilecek sorun anında diğer kanallardan iletim devam edeceği için maksimum güvenlik sağlanır.

AHM’yi seçerken sorun yaşamamak için AHM’de bulunan bazı özellikler dikkate alınmalıdır. Bu özellikleri özetlersek;

  • Referanslar: İnternet üzerinden yaptığınız şikayet taramaları ile kullanıcıların memnun olmadığı konulara ve çözümlerine erişebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sorun anında AHM polis, itfaiye gibi merkezlerle iletişim kurduğu için bu merkezlerin tecrübelerinden de yararlanılabilir.
  • Geri Dönüş Süresi: Alarm sistemleri doğrudan güvenlik sağlamak yerine daha çok kısa sürede fark edilerek önlem alınabilmesini sağlar. Yani hız önemli bir etkendir. Alarm durumunda AHM’nin yanıt vermesi için standart süre maksimum 1 dakikadır. Yanıtın bu süreyi geçmesi risk durumu teşkil eder. Bu nedenle birlikte çalışılan AHM’lerin ayda bir kez hızı test edilmelidir.
  • UL Sertifikası: Ulusal kalite stardardı sertifikasıdır. Bu sertifikayı alabilmek için güvenlik sektöründe kabul görecek kalitede olmak gerekmektedir.
  • Sigorta Ödemeleri: Alarm sisteminiz ve buna bağlı Alarm Merkezi hizmetinden yararlanıyorsanız sigorta bedeli için ödeyeceğiniz miktardan da tasarruf edebilirsiniz. Mevcut sigorta şirketini bilgilendirip gerekli evrakları sağladığınız takdirde risk durumunuz en aza ineceğinden sigorta ödemelerinde indirim sağlayabilirsiniz.

Alarm Haber Alma Merkezinin faydalarını sıralayacak olursak şöyle bir liste yapabiliriz;

  1. İşyeri aboneleri montaj aşamasında bilgi formlarına işyeri açılış ve kapanış saatlerini bildirirler. Sisteme saatinden önce veya sonra yapılan giriş –çıkışlar ve unutulan kurma kapamalar yetkili kişiler aranarak bildirilmektedir. Sistemden gelen tüm sinyaller müşterilere rapor halinde mail olarak gönderilebileceği gibi abonelerimiz web sitemiz üzerinden müşteri girişi yaparak da istedikleri zaman görebilirler.
  2. Sistemin her gün saat kaçta kim tarafından kurulduğu ya da kapatıldığı, abonenin belirlediği aralıklarla rapor halinde mail olarak gönderilebileceği gibi abonelerimiz web sitemiz üzerinden müşteri girişi yaparak da istedikleri zaman görebilirler.
  3. Alarm Haber Alma Merkezi Operatörleri, belirli aralıklarla sistemi uzun süre kurmayan aboneleri tespit eder ve arayarak bilgilendirme yapar.
  4. Aboneler tarafından anlaşılamayan bazı arızalar (zayıf akü, sinyal koptu, sabotaj vb.) ve Acil durum sinyalleri (doğruluk analizini ve içeriğini belirleyerek) alarm Merkezine sinyal olarak yansımasından dolayı, Abone bilgilendirilir ve sistem sorunlarına kısa sürede müdahale edilir.

İçerik Üretici
Zeynep BAKIRTEMİZLER
Nesil Bilişim Teknolojileri Tic. A.Ş.