Bulut Maliyet Yönetimi Platformu Finout, 18,5 M. Dolar Toplandı

Bulut Maliyet Yönetimi Platformu Finout, 18,5 M. Dolar Toplandı

Bulut yazılımı ve platformları için bir maliyet izleme uygulaması olanFinout, bugün Team8 Capital liderliğindeki 14 milyon dolarlık bir Seri A finansman turu ve Pitango First liderliğindeki 4,5 milyon dolarlık bir tohum turunun birleşimi olan 18,5 milyon dolarlık gizlilikten ortaya çıktı. Kurucu ortak ve CEO Roi Ravhon, sermayenin yeni bulut sağlayıcıları, altyapı ve ara katman yazılımları için destek eklemeye ve Finout'un ekibini yıl sonuna kadar 40 çalışana genişletmeye yönelik olacağını söyledi.

Şirketler iş yüklerini giderek daha fazla buluta geçirdikçe, bulut harcamalarının tahmin edilmesinin ve yönetilmesinin zor olabileceği açıkça ortaya çıkıyor. 2022 Flexera raporunagöre, şirketler bulut bütçelerinin tahminen %32'sini yetersiz kullanım nedeniyle boşa harcıyor. Ravhon, Finout'u yalnızca bulut ortamı fiyatlandırmasına değil, kuruluşların her gün kullandığı bulut tabanlı yazılımların maliyetine de şeffaflık getirmek için kurduğunu söylüyor.

Finout'u başlatmadan önce Ravhon, Logz.io'da çekirdek mühendislik direktörü olarak çalıştı ve şu anda Finout'un CPO'su olarak görev yapan Asaf Liveanu ile tanıştı. Ravhon, çoklu bulut ortamlarını çalıştırırken "Amazon Web Services (AWS) faturasındaki %5'lik artış iyi mi?" ve "Belirli bir müşterinin maliyeti ne kadar?" gibi liderlerden BT harcamalarıyla ilgili cevaplanması zor sorularla karşılaştığını söyledi.

"Piyasadaki mevcut araçların cevap vermek için yeterince gelişmiş olmadığı anlaşıldı... Liderlikten gelen önemli [harcama] soruları ve bu yüzden Finout yolculuğuna çıkmaya karar verdim "dedi Ravhon. "İsrail'in seçkin istihbarat biriminde görev yaparken tanıştığım Finout'un üçüncü kurucu ortağı Yizhar Gilboa ile birlikte Liveanu ve ben kaçırdığımız aracı inşa ettik."

Finout, bulut sağlayıcılarının, veri ambarlarının ve içerik dağıtım ağlarının maliyetini birlikte tahmin etmeye çalışır ve bunları büyük bir faturada birleştirir. AWS ürünleri,Kubernetes kümeleri, Snowflake depolama, Stripe, Twilio ve daha fazlasıyla entegre olan platform, öneriler ve uyarılar sağlarken maliyeti iş KPI'larıyla ilişkilendirir ve analiz eder.

Resim Kredileri:Finout

Konsolide bir faturanın ötesinde, Finout, hizmetlerin ve ürünlerin maliyetlerini farklı, keyfi segmentlere göre kırabilir. Örneğin, Ravhon, bir bulut örneğinde çalışan tek tek Kubernetes pod'larının maliyetini veya belirli bir müşteriye hizmet vermek için uygulamaları çalıştırmanın maliyetini ortaya çıkarabileceğini söyledi.

"Endüstri kullanıma dayalı ... Örnek olarak bir e-ticaret platformunu ele alırsak, basit bir işlem akışı Akamai'den AWS'ye, Stripe'tan Twilio'ya, Mailchimp'e ve AWS'ye geri dönebilir" dedi. "Liderlik ve finans ekipleri, sattıkları herhangi bir müşterinin, özelliğin, iş biriminin ve hizmetin karlılığını anlamak için Finout'u kullanabilir. Sadece bir şirketin bulut hizmetleri için ayda bir milyon dolar harcadığını bilmek harika, ama aynı zamanda anlamsız. Çok mu? İyi mi? Müşteri tabanına göre büyüdü mü? Belirli bir müşterinin bu faturadan fiyatı nedir? Bunlar, liderliğin cevaplamaya çalıştığı sorulardır, çünkü maliyet yönetimi yönetim kurulu düzeyinde bir öncelik haline gelir. "

Ravhon, Vantage veCloudthread'ibulut maliyet izleme alanında rakiplerin yanı sıra VMware'in Cloudhealth, Harness'ınSürekli Verimliliğive Apptio'nun Cloudability'si gibi görevliler olarak görüyor. Kalabalık bir segment - ayrıcaSpotveReplexde var. Ancak Ravhon, Finout'un Kubernetes gibi teknolojiler için yerel destekle "sınır tabanlı" kullanım sorununu çözen tek satıcı olduğunu iddia ediyor.

Finout'un onlarca müşterisi arasında Ravhon'un ve Liveanu'nun eski işvereni Logz.io'nin yanı sıra Tekil, Bigabid ve Riskified'a da yer alıyor. Ravhon, platformun "yüzlerce" kullanıcısı olduğunu iddia ediyor.

"Hem pandemiyi hem de teknolojideki yavaşlamayı Finout için bir fırsat olarak görüyoruz. Pandemi, birçok sektörde bulutun benimsenmesini ileriye taşıdı ve teknolojideki yavaşlama, birçok şirketin bulut harcamalarını kontrol etmeye daha fazla odaklanmasını sağlıyor "dedi. "Spektrumdaki şirketler artık kilit karar alma sürecini bilgilendirmek için ayrıntılı düzeyde veri noktaları ararken, önemli pazar payını emmek için en iyi konumdayız."

Team8'in kurucu ortağı ve yönetici ortağı Liran Grinberg, e-postayla gönderilen bir açıklamada şunları ekledi: "Teknoloji pazarındaki düzeltme, odağı üst düzey büyümeden karlılığa, brüt kar marjlarına, birim ekonomisine ve sürdürülebilir, uzun vadeli başarı için sağlıklı iş metriklerine kaydırdı. Kullanım tabanlı bulut fiyatlandırmasındaki artışla başa çıkmak için bir çözüm geliştirmek için mücadele eden düzinelerce şirkete tanık olduk, ancak şimdiye kadar hiçbir şey mevcut değildi ... Bu yüzden bu tura liderlik etmek için çok heyecanlıyız. Finout, modern, bulut tabanlı kuruluşun [harcama] hedeflerine ulaşmasını sağlayan kullanıma hazır bir çözüm sunarak bulut platformlarında maliyet kontrolünü sağlamak için benzersiz bir şekilde konumlandırılmıştır."