CCTV Kapalı Devre Kamera Sistemleri  Yapay Zeka  Makine Öğrenimi

CCTV Kapalı Devre Kamera Sistemleri ve Yapay Zeka

CCTV Sistemlerinin altyapısıçok uzun yıllar öncesine dayanıyor. İnternetve teknolojinin bu denli gelişim gösterip yaygınlaşmadığı dönemlere günümüzde güvenlik kamera istemleri, birçok özel nitelikli yetenekleri kazanmış oldular. Özellikle kamera sistemlerinin insanı tanımakapsamında teknolojide çığır açtı.

Güvenlik kameraları artık her yerde var !
Artık sadece kamu kuruluşlarındasınırlı kalmayangüvenlik kameraları, işletmelerde ve sitelerekadar yaygınlaştı. Fakat bilindiği üzere cctv kameralar en büyük riski, olası herhangi bir durumda geriye dönük görüntülerin uzun süre saklanmasıve geriye yönelik izlenmesi daha eski tarihlere uzanabilmesi için ihtiyaç duyulan sabit disk merkezi olarak biliniyor. Bu risklerin göz önünde bulundurmak ve atılacak adımlar ise hem güvenlik kamera sisteminin verimliliğini arttırıyor, hem de data center maliyetlerini en alt seviyelere düşürebiliyor.İşte bu pozitif etkenleri güvenlik kameralarından elde etmek için tercih edilmesi gereken başlıca kameralar!

Günlük hayatta belirli bir nesneyi ve kişiyi tespit edebilen cctv teknolojileri, güvenlik kamera sistemlerinin ivmesini arttırmış oldu. Özetle bu teknolojiye değinmek gerekirse, söz konusukamera sistemleriizlenimleri lokasyonda kişileri, hayvanları veya çeşitli nesneleri yapay zeka ile tanımlayabilir. Bu nesneler arasına küçük objeler de dahil olabiliyor.

Yapay Zeka ile verimliliği arttırın!

Yapay zekanın ve makine öğrenimin gündeme gelmesiyle böyle güvenlik kameraları bölgede farklı bir potansiyelmeydana getirmiş oldu. Sürekli açık kaydeden, belirli bir kişiyi, nesneyi ya da çevresel değişimlere göre aktif- aktif yada aktif- pasif olabilen cctv sistemlerinin tercih edilmesi, hem olası bir güvenlik sorunu durumundagörüntülerin analiz edilmesinibasitleşiyor, ayrıca devamlı kayıt almadığı için geriye dönük verinin yok edilmesi data centerlere ihtiyaç duymuyor. Böylelikle sabit disk giderlerini yapay zeka ile maliyetleri minimum a indirebiliyorsunuz.

Hareket Algılama Sistemi ile Hırsızı Dur Deyin!

Hareket algılama sistemleri teknolojinin adım adım gelişim göstermeye devam etmesi, nesnenin çevresinde göre bulunduğu lokasyondaki değişimleri başka bir objeye göre belirli işleme sahipdir. Hareket algılama gerçekleşebilmesin için cihazda sensör bulunmalıdır. Bu sensörler kameranın arka kısmında bulunan yerde görünmektedir.

Doğru Şirketi Tercih Etmek Önemli!

Nesil Güvenlik TSE Hizmet Yeterlilik ve Türk Akreditasyon onaylı ISO belgelerimiz ile ülkemiz güvenlik kamera sistemleri sektöründeki açığını göz önüne alarak, kaliteli ve doğru hizmetin verilebilmesi sonucu güvenlik kamera hizmetleri sunulmaktadır.