Dev E-Ticarette Baş Gösteren GittiGidiyor Kapatılıyor

Dev E-Ticarette Baş Gösteren GittiGidiyor Kapatılıyor

ABD’li E-pazar işletmecisi eBay, Gittigidiyor’un Türkiye’deki faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. Biliyorsunuz ki eBay, 2011 yılında Gittigidiyor’un çoğunluk hissesini satın almıştı.

E-ticaret devi GittiGidiyor kapanıyor:

Bir dönemin daha sonuna gelindi. eBay, GittiGidiyor’un Türkiye’deki faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. GittiGidiyor 2011 yılında kurulmuştu. eBay’in açıklaması ise şu yönde: “Düzenli olarak küresel faaliyetlerini gözden geçiren eBay, piyasada devam eden rekabetçi dinamikleri göz önüne alarak bu zor ancak stratejik kararı almıştır

Yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren satıcıların yeni ürün yüklemesine izin verilmeyecek. Bununla birlikte alım-satım işlemlerine ise 18 Temmuz’dan itibaren son verilecek. Aynı zamanda kullanıcılar 5 Eylül tarihine kadar hesaplarına erişim sağlayabilecekler.

Yapılan açıklamada GittiGidiyor’un kapatılmasının eBay’in ikinci çeyrek ya da yıl sonu bilançosuna önemli bir etki yapmasının beklenmediği ifade edildi.

GittiGidiyor tarafından açıklama yapıldı

2011 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan GittiGidiyor, Türkiye’den çekiliyor. GittiGidiyor’un resmî web sitesinde yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

GittiGidiyor olarak 21 yıl önce ülkemizi online pazar yeri formatıyla tanıştırdık ve e-ticaretin gelişimine öncülük ettik. İş ortaklarımızla birlikte büyüyüp milyonlarca kişiye internetten güvenli alışveriş hizmeti sağladık. Sektördeki köklü geçmişimizin son 11 yılını küresel e-ticaret liderlerinden eBay’in çatısı altında geçirdik.

Ve bugün veda zamanı…

eBay’in Türkiye’de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla, GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Bu zor kararın tüm süreçlerinde önceliğimiz her zaman çalışma arkadaşlarımız, satıcılarımız ve alıcılarımız için güvenilir bir süreç yönetimi gerçekleştirmek olacak.

18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak platformumuz, bugünden (20 Haziran 2022) itibaren yeni ürün listelemeye kapatıldı. Site üzerindeki “Hesabım” bölümü, tüm alıcı ve satıcılarımızın tamamlanmamış işlemleri için 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Müşteri hizmetlerimiz ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar kullanıcılarımıza destek vermeye devam edecek.

Bu yolculukta bizimle olan tüm paydaşlarımıza, alıcı ve satıcılarımıza bağlılıkları ve GittiGidiyor’a olan katkıları için teşekkür ederiz.