Google'ın EOS İle Anlaşması Sonrasında EOS Fiyatları Yükselişe Geçti

Google EOS İle Anlaşma Sağladı

Google, bulut hizmetlerinden yararlanarak blok zinciri üretici olma hedefi ileEOS.IO blok zinciri topluluğuna dahil olduğunun haberini verdi. EOS.IO blok zinciri protokolünün geliştiricisi olan Block.one, geçtiğimiz günlerde Google Cloud ile bir ortaklık içerisine girdiğini söyledi. EOS.IO blok zinciri protokolü üstüne inşa edilen EOS ağı,‘Block.one’ tarafından geliştirildi. Blok üreticileri, EOS ağının temel bileşenleri arasında yer almakta. Bu sebeple Google Cloud gibi büyük bir blok üreticisi adayını kendi bünyelerine çekmek için adeta bir dönüm noktası olacak.

2 Nisan tarihinde Google Cloud, EOS kripto para varlığına dayanan bir blok zincir protokolü olarak adlandırılanEOS.IO ile işbirliği yaptıklarını söyledi.Google Cloud’un EOS’aBlok Üreticisi şeklinde katılım gösterdiğini dile getirmesinden birkaç ay sonraEOS Governance, dünyanın en büyük ve en yenilikçi teknoloji şirketleri arasında yer almış oldu.

Teknoloji dünyasının lider isimleri arasında yer alanGoogle Cloud’un EOS topluluğuna girmesi, iş dünyasının, hükümetin ve halkın geleceği için blok zincirin önemi, gösteriyor.Cloud Geliştirici Avukatı Allen Day şu ifadelerle açıklama yaptı; "Kurumlar dağıtılmış defter teknolojisini altyapılarına dahil etmeye başladıkça, halka açık blok zincirleri hakkındaki bilgilerin güvenli bir şekilde saklanmasını, güvenilir bir şekilde erişilebilir olmasını ve anlamlı yollarla erişilebilir olmasını sağlamaya kararlıyız." Block.one CTO’su Dan Larimer da anlaşmayla ilgili şu sözleri söyledi; "Google Cloud, yüksek düzeyde sağlanan, düşük gecikmeli altyapısını Block.one’a sağlamaya devam edecek."

Google, EOS blok üreticisi olmayı amaçlayanilk Silikon Vadisi devi olarak ismini yazdırmayı başardı. Gerçekleşen ortaklık sayesindeGoogle Cloud, açık kaynak geliştiriciler topluluğunun EOS ile etkileşim içerisinde olması ve uygulamalar oluşturması adına yeni yollar bulmak içinBlock.oneortak bir çalışma yürütecek. Duyurunun yapılmasından sonra EOS fiyatı dakademeli bir şekilde yaklaşık %15 oranında değer kazandı.CoinMarketCap verilerinden elde edilen bilgilere göre yazı sırasındaEOS, 5,04 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Konuyla ilgili olarak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında EOS için yapılan söylemlerin son derece olumlu bir şekilde olduğu, EOS'a çok yüksek oranda fon aktaracağı söyledi. EOS fiyatlarının yeniden 15 dolara çıkmasının ve hatta 20 dolara kadar yükselmesinin muhtemel olduğu değerlendiriliyor. Konuyla ilgili olarak ileriki günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Şu an güncel bilgiler sadece bu kadardır.