Gucci Artık Bitcoin ile Ödeme Alıcak

GUCCİ MODAYA DAMGA BASTI

Moda alanının dünyalarca ünlü markalarından birisi olan Gucci, yaptığı kripto açıklamasıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Ünlü marka, Bitcoin ve Dogecoin ile ödeme yapılmasına hazırlanıyor.

İtalya merkezli Gucci, başta kripto para ile ödemeyi sadece belirlenmiş şubelerinde kabul edecek. İlerleyen dönemlerde daha yaygın hale getirilmesi beklenen yeni ödeme sisteminde, birbirinden farklı 10 kripto para desteklenecek. Bitcoin ve Dogecoin ’in yanı sıra Ethereum ve Shiba Inu gibi popüler kripto paraları da Gucci şubelerinde desteklenecek.

Kripto para ile ödeme alma noktasında birçok ülkede önemli gelişmeler yaşanıyor. Gucci’nin atılacağı adım, bu dönüşümün hızlanmasını sağlayabilir. ABD’de başlatılacak testlerden alınacak sonuçlar markanın gelecekteki kripto planlamalarında etkili olacak.

Şirket CEO’su Marco Bizzarri tarafından duyurulan yeni gelişmede CEO, “Gucci, müşterilerine gelişmiş bir deneyim sağlayabilecek yeni teknolojileri her zaman benimsemeye çalışıyor. Artık kripto para ile ödeme yapmak isteyenler, ödeme sistemimize yaptığımız bu entegrasyon sayesinde kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak kullanabilecek” dedi. Ödeme noktasında basit QR kod okutmanın yeterli olacak olması, ödeme bölümündeki işleri de hızlandıracak.