Hybrid Güvenlik Kamera Sistemleri

Hybrid Kamera Sistemleri

İş yerinde ya da evlerde güvenliği sağlamak adına kullanılan elektronik cihazların en önemli ve sık kullanılanlarının başında güvenlik kameraları yer alıyor. Diğer bir deyişle kapalı devre izleme sistemi olarak bilinen güvenlik kameraları, 7/24 izleme ve kayıt yapıyor. Hırsızlık, gasp ve benzeri kötü amaçlı faaliyetleri önlemek için iş yerlerinde, sitelerde, evlerde, sosyal tesislerde, okullarda güvenlik amacıyla kullanılan cihazlar, farklı ekipmanlardan oluşuyor.

Kamera sistemi ekipmanları arasında ilk sırada kameralar bulunuyor. Kameralara ek olarak kamera kayıtlarını kaydetmek için dijital kayıt cihazları, bağlantı kabloları ve aksesuarları, kamera sisteminin çalışması için gerekli parçalar arasında bulunuyor. Ekipmanlar arasındaki temel parça olan güvenlik kameraları; çözünürlük, ses kalitesi, kayıt yapma özelliği, lens özellikleri ve teknik yapıları ile birlikte değişiklik gösteriyor. Kullanılacak alana göre modelleri açısından da değişiklik gösteren ürünler, iç ve dış mekan güvenlik kameraları olarak değişiyor. Dış mekân kameralarında üst kısmı korumalı olan, toza ve suya dayanıklı ürünler yer alırken, iç mekan kameralarında aydınlatmaya bağlı olarak değişik özelliklere sahip ürünler bulunuyor. Hem iç, hem de dış mekan kameralarında gece kayıt yapan ya da alarm anında kesintisiz kayıt yapan kamera sistemleri daha anlaşılabilir kayıt imkanı sunuyor aynı zamanda güvenliği artırıyor.

Ürünlerde değişiklik gösteren bir diğer özellik ise tarama alanı ve lens görüş mesafesi. Özellikle kısa mesafe ve uzun mesafeye dayalı seçilmesi gereken lensler, üründen ürüne değişiklik gösteriyor. Dış ve iç mekân kameralarına göre değişiklik gösteren teknik özellikler, güvenliği doğrudan etkilediği için kamera türlerinin dikkatlice incelenerek seçilmesi gerektiği söyleniyor. Kamera sistemi çeşitlerinde set olarak satılan ürünler ise birden fazla kamera ve ekipmandan oluşuyor. 16, 4 ya da 8 tane kamera, kamera kayıt cihazı, bağlantı kablosu, sabit disk, kumanda, güç adaptörü gibi parçalar bulunan setler büyük mekanlarda ideal bir kullanım sağlıyor. Setler içinde bulunan hard disklerin kapasiteleri de değişiyor. Genellikle 500 GB kapasiteye sahip ürünlere ek olarak setlere ekstra hard disk bağlanabiliyor aynı zamanda farklı kamera sistemleri ağ üzerinde kayıt yapma imkanı sunuyor.

Hibrit CCTV (Güvenlik Kamera Sistemleri) Sistemleri, Analog CCTV Sistemi ile IP SCCTV Sistemi teknolojilerini bir araya getirmektedir. Anolog kameralardan ve IP kameralar ile IP encoder cihazlarından iletilen görüntüleri kayıt eden Hibrit DVR cihazları bu teknolojinin temel yapısını oluşturmaktadır.

İzleme Yazılımları

Çeşitli üreticiler, Hibrit CCTV sisteminin kontrol merkezi olan Hibrit Kayıt Cihazları üzerinden, LAN/WAN üzerinden 3. parti lokasyonlarda canlı ve kayıt edilmiş görüntülerin izlenebilmesi için özel yazılım kullanırlar. Bu yazılımlar PC veya Workstation (üst düzey bilgisayarlar) üzerinde bir bilgisayar izleme aracı olarak kullanılabilir. Tanıdık ve kullanımı kolay GUI (arayüz tasarımı), kullanıcılara rahat bir işletim olanağı sunar.

Hibrit Kayıt Cihazları

IP veya Anolog Kameralardan gelen görüntüleri kayıt etmek amacıyla kullanılırlar. Analog video akışlarını dijitale konvert ederler. Ayrıca bu ve bunun gibi diğer kayıt edilmiş görüntüleri IP ağına sunarlar. Günümüzde DVR cihazlarının teknolojisi çok gelişmiş düzeydedir. MPEG4 teknolojisinden H.264 encoding teknolojisine geçilerek, VGA/HD 720p/HD 1080p çözünürlükte, canlı görüntüler, yüksek kalitede kayıt altına alınabilmektedir.