Toyoya Siber Saldırı Kapsamında Üretim Hattını durdurdu!

Japonya’daki üretim durduruldu

Toyota, tedarikçilerinden birinin hacklenme olayıyla karşı karşı karşıya kalmasının ardından Japonya’daki fabrikalarında üretimi durdurma kararı aldı.

Başarılı araba üreticisi Toyota, tedarikçilerinden birinin hacklenmesinin ardından açıklamada bulundu. Siber saldırı sebebiyle Japonya’daki fabrikasında geçici olarak araba üretmeyi durduracağını dile getiren Toyota, söz konusu bu tedarikçinin hem otomobil iç dizaynı hem de hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçlar için bileşik ve plastik parçalar üreten‘Kojima Industries’olduğunu dile getirdi.

Japonya’daki üretim durduruldu

Reuters haber ajansı, yaşanan bu olayı ‘tedarikçi sistemi arızası’ olarak açıkladı. Reuters tarafından yapılan haberlere göre otomobil üreticisinin Japonya’daki fabrikaları, tüm fabrikaları, tüm fabrikalarının üçte birine tekabül ediyor. Aktarılan bilgilere göre Japon otomobil üreticisi bugün itibariyle Japonya’da yer alan14 fabrikasındaki 28 üretim hattını durduracak. Toyota, daha önce de sık sık uğradığı siber saldırılar ile gündemde yerini aldı. Şirket, Avustralya’daki bir kötü amaçlı yazılım saldırıcı,Japonya’daki (ve muhtemelen Tayland ve Vietnam’daki) 3,1 milyon müşteri verisinin sızdırılması ve bir yan kuruluşa 37 milyon dolara kadar ulaşan bir dolandırıcılık da dahil olmak üzere 2019 yılı içerisinde en az üç kere bu gibi durumlarla karşı karşıya gelindi.

Toyota, 2021 yılında ise ABD’deki bir yan kuruluşu aracılığıyla Rus kökenli olduğu düşünülen bir olayda yeniden hacklendi. Fakat şirket, siber saldırıya maruz kalmasının ardından üretimi durdurmak zorunda kalan tek otomobil üreticisi olmadı.2020 yılındaHondada benzer bir sebepten dolayı Ohio ve Türkiye’deki fabrikasında otomobil üretimini ve Hindistan ve Güney Amerika’daki fabrikalarında ise motosiklet üretimine ara vermek zorunda kaldı.