Kişisel Verileri Koruma Kurulu Hangi Bakanlığı Bağlı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Hangi Bakanlığı Bağlı

Kurum İşlerin Bağlı Talimatlar Nelerdir?

Genel ağ ve bağlı teknolojilerin fazlasıyla rahat hale geldiği günümüzde, kişilerin resmi işlemlerinin ya da hususi işlerine bağlı işlemlerinin aşağı yukarı hepsi elektronik ortamda olduğu bir gerçektir. Bu yöntemlerin bağlantı olarak, kişilerin özel verilerin de elektronik ortamda yer alması söz konusu olmaktadır. İsim, soyadı ve T.C. kimlik numarası bilgileri, unvan ve diğer iletişim talimatları, özel fotoğraflar, yazışmalar, hesap talimatları ve diğer mali verileri gibi çoğu mühim ve p olabilir. Bu verilerin kötü niyetli üçüncü şahısların tarafından ele geçirilmesi, bazı hedeflerle kullanılması kişilere ziyan vereceğinden, resmi düzenlemelerle koruyucu kanunlar hazırlanmıştır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Ne Zaman Güvence Altına Alındı

KVKK 2010 tarihinde, kanun- ı esasi güvenceye alınmıştır. Bundan dolayı, kişisel verilerin korunması içeriğinde, özel yaşamın korunması içeriğinde kişisel veriler de alınmıştır. Kişisel verilerin korunması kanunu ile yapılan aranjmanların tamamlanmasının akabinde, bir yasa haline getirilerek, 2016 tarihinde, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olarak resmî gazetede yayınlanmış ve faaliyete girmiştir. Kanunun hazırlanması, uluslararası uygulamalar ve planlara ise dikkate alınmış, kurul uygulamalar karşılaştırılmış ve ülkemizde düzenlemelerimiz ve günlük gereksinimler dikkate alındıktan sonra düzenleme kapsamları tamamlanmıştır. Diğer taraftan kişilerin gizliliği korunması hedeflerken, öte yandan veri güvenliğinin sağlanması hedeflemiştir.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı

Kanunun koruma amaçları olarak, kişisel verilerin ölçüsüz bir şekilde ve programsız, ya da izinsiz olarak toplanmasının önüne geçilmektedir. Bunların yetkisiz kişi ya da şahısların eline açılması ya da bırakılması, bu kişiler tarafından kullanılmasının engel olması, herkes tarafından yayınlanmasının önüne geçilmesi, dışa ortamlara sunulmasının kaldırılmış edilmesi hedeflemektedir. Bu yasada yalnızca asıl kişiler için düzenlenmiştir. Sahici kişiler hukukla alakalı kişi olarak söyleyiş edilmektedir. Alakalı kişilerin hususi veriler ki bunlar, kimlik bilgileri, sağlık bilgileri, iletişim ve mali talimatları olabilir, saklanması noktasında, verilerin korunması için ihtimam sunan hususi kişiler ya da hukuki kişiler olabilir. Bu yöntemler yapan birimler ise veri yükümlüsü olarak adlandırılmaktadır. Veri yükümlüsü olarak güvenebileceğiniz en mühim birim iseNESİL TEKNOLOJİ olarak öne çıkmaktadır.

NESİL TEKNOLOJİ, sizlerin kişisel verilerini korunması noktasında, hizmet yapar ve bunu yasa çerçevesinde büyük bir titizlikle yapar. Kişisel verilerin korunması içeriğinde, veri yükümlüsü olarak görev sunan birimleri yani hususi ya da hukuki kişileri, kurumları denetleyen firma ise, Kişisel Verileri Koruma kurumudur. Kuruluşlarımız ülkemiz Adalet Bakanlığına bağlı olarak hizmet yapan resmi bir kuruluştur. Veri sistemi inceleme dairesi başkanlığı, kanun işleri dairesi başkanlığı, veri güvenliği ve veri sistemleri dairesi başkanlığı, izlemi geliştirme dairesi gibi birimleri ile alanlarında görev vermektedir. Gerekli düzenlemeleri yapmaktadır. Yaşanan ihlaller yasaya iletilir ve resmi şekilde inceleme yapılarak olayın dikkate alınması sağlanır.

Hazırlayan: Seyhan ÖZKAYA