Morgan Stanley Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı !

Morgan Stanley Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı !

Yatırım dünyasının en büyük bankalarından biri olan Morgan Stanley. Kripto para yatırımcılarına önemli bir uyarı yaptı. Stanley, yer altı rezervuarlarının çökmesiyle ilgili önemli detayları da paylaştı.

Kripto para piyasası, Terra (LUNA) ve kripto para birimlerine ve blok zincirine olan güveni ciddi şekilde zedeleyen UST olaylarının ardından yatırımcılar kripto para piyasaları hakkındaki yorumlarını da değiştirdi. Bugün dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley olumsuz bir açıklama yaptı.

Yeni araştırma raporunu yayınlayan Morgan Stanley, merkezi olmayan finans, NFT’ler ve istikrarlı para birimlerindeki büyük kayıplara atıfta bulundu. Bankacılık analistleri raporda, Nisan ayından bu yana Bitcoin’deki %40’lık düşüşün artık hisse senedi piyasalarıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Analistlerin açıklaması şu şekildeydi:

Morgan Stanley “Merkezi olmayan finans ciddi şekilde zarar veriyor”

“Abartılan ve yüksek getirili olduğu iddia edilen merkeziyetsiz finans ve kripto para destekli sabit coin’ler şu anda kitleler halindeki insanlarıciddi şekilde zarara uğratmaktadır. Bu durum bize, yüksek fiyatların aslında önemli derecede spekülasyonla oluştuğunu ve gerçek kullanıcı talebinin çok sınırlı olduğunu gösteriyor.”

Raporda meta-hisse senetlerine ve NFT’lere de değinildi ve varlıklara yatırım yapılmasının nedeni “başkalarına satılacağına dair inanç” olarak açıklandı. Analistler ayrıca Uluslararası Sağlık Tüzüğü’nün son çöküşüne atıfta bulundular ve şu açıklamaları yaptılar:

“Kripto para destekli sabit coin’ler, merkeziyetsiz finansın içinde inşa edilen yüksek kazanç getiren sistemin önemli bir parçası oldular. Son yaşanan olay ise, piyasa belirsizliğinin ve istikrarsızlığının artmasına yol açtı. İnsanlar, kripto para fiyatlarının aslında hangi seviyede işlem görmesi gerektiği konusunda yeniden değerlendirme yapmaya başladılar.”