Siber Güvenlik Şirketi Perimeter 81, 100 Milyon $ Bağış Toplamayla Tek Boynuzlu At Statüsüne Ulaşmıştır.

Siber Güvenlik Şirketi Perimeter 81, 100 Milyon $ Bağış Toplamayla Tek Boynuzlu At Statüsüne Ulaşmıştır.

6 Haziran (Reuters)- Perimeter 81 Pazartesi günü yaptığı açıklamada, destekçilerinin İsrailli siber güvenlik şirketine 1 milyar dolar değer biçtiğini ve firmanın ürün geliştirmeyi finanse etmek için 100 milyon dolar topladıktan sonra tek boynuzlu at statüsü verdiğini söyledi.

B Capital liderliğindeki tur, şirketin 200 milyon dolar değerinde olduğu Ağustos 2020'deki son artışından değerlemede bir sıçramaya işaret etti. ION Crossover Ventures ve mevcut yatırımcı Insight Partners da tura katıldı.

Perimeter 81, bulut tabanlı platformunda hibrit iş gücü için Sıfır Güven Ağ Erişimi, Hizmet Olarak Güvenlik Duvarı ve Hizmet Olarak VPN dahil olmak üzere güvenli ağ çözümleri sunar.

Henüz kârlı olmayan dört yıllık şirket, yıllık yinelenen gelirini yıldan yıla iki katından fazla artırdığını ve bu yıl on milyonlarca dolar gelir elde etme yolunda olduğunu söyledi.

Taze sermaye, şirketin kurumsal ağ güvenliği için tek elden çözümler sunan bir platform oluşturma hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için ürün geliştirmeye yatırılacak, diyor Perimeter 81'in kurucu ortağı ve CEO'su Amit Bareket.

Bareket, "Her yerden çalışan çalışanlar ve buluta taşınan işletmelerle, her boyuttaki işletmelerin herhangi bir fiziksel altyapı kurmadan internet üzerinden güvenli bir kurumsal ağ oluşturmasına izin vereceğimiz bir platform oluşturmak için iki katına çıktık" dedi.

Başlangıçta 5.000'den az çalışanı olan orta ölçekli işletmeleri hedef alan Tel Aviv merkezli şirket, şirket içi güvenlik duvarları gibi geleneksel güvenlik cihazlarının daha az alakalı hale gelmesiyle, pandemi sırasında şirketlerin uzaktan çalışma gereksinimlerini karşılamak için daha fazla yatırım yaptığı bir alan olan Sıfır Güven Ağ Erişimi teklifinde hızla en iyi oyuncu olarak ortaya çıktı.

Perimeter 81'in şu anda New York ve Los Angeles'ta ofisleri bulunuyor. Şirket, BT şirketi Ingram Micro ve tele-sağlık firması Hims & Hers de dahil olmak üzere endüstrilerdeki yaklaşık 2.400 küresel müşteriye hizmet verdiğini ve gelirinin yarısından fazlasının Amerika Birleşik Devletleri'nden geldiğini iddia ediyor.