Twitter, uzun zamandır yapılması belenen tweet düzenleme butonu özelliği üzerinde çalıştığını ve çok yakında kullanılacaktır.

Tweeter duyurdu: Düzenleme butonu hazırlıyoruz

Twitter, uzun zamandır yapılması belenentweet düzenleme butonu özelliği üzerinde çalıştığını ve çok yakında kullanılacaktır.

Twitter, kullanan kullanıcılaruzun süredir sorduğu, hatta çoğu zaman sosyal medya gündeminde yer aldığı ve 9.2’yi satın alan Elon Musk’ın gündem olarak adlandırdığı bir tweet düzenle butonunu degiştirceğiniduyurdu.

Sonunda Tweeti Düzenle düğmesi kullanıma sunulacak

Twitter, kullanıcıların tweetlerini paylaştıktan sonra düzenlemelerini sağlayacak bir tweet düzenleme düğmesi üzerinde çalıştığını duyurdu. Uzun süredir kullanıcılar tarafından talep edilen bu özellik sayesinde artık yanlış yaptığınız veya düzenlemek istediğiniz tweetleri silip yeniden dağıtmanıza gerek kalmıyor.

Şirket attığı tweette şu ifadelere yer verdi;

şimdi herkes soruyor…

evet, geçen yıldan beri bir düzenleme özelliği üzerinde çalışıyoruz!

hayır, fikri bir anketten almadık

Neyin işe yaradığını, nelerin yaramadığını ve nelerin mümkün olduğunu öğrenmek için önümüzdeki aylarda @TwitterBlue Laboratuvarlarında testleri başlatıyoruz.

Kullanıcılardan büyük bir talep olmasına rağmen eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçmişte yaptığı konuşmalarda böyle bir özelliği eklemekten çekindiğini belirtmişti. Çünkü paylaşılan tweet, geniş bir kitleye ulaştıktan sonra değişirse (her şey değişebilirse) anlamını zedeleyebileceğinden korktuğunu dile getirdi. Bu nedenle “bu özelliği ne zaman getirecekler?” sorusu geliyor. Gibi sorulara “muhtemelen hayır” yanıtını verdi.

Tabii ki Facebook ve Instagram gibi birçok platform zaman içinde bu kullanıcı geri bildirimlerini olumlu değerlendirdi ve düzenle butonlarını aktif hale getirdi. Üstelik durum, Dorsey’in bunca zamandır korktuğu gibi olumsuz bir durum yaratmadı.

Tabii şirket 1 Nisan’da bir düzenleme butonu üzerinde çalıştığını söylemişti. Ancak 1 Nisan’da şaka olarak paylaşıldığı bildirildi. Ancak Twitter ürün müdürü Michael Sayman, tweet’i özellik için “resmi bir açıklama” olarak nitelendirdi.

Bugün itibarıyla şirkette %9,2 hisseye sahip olan Elon Musk, kullanıcılara bu özelliğin kullanılmasını isteyip istemediklerini soran bir anket yayınladı. burada da Sonuçlar en çok istenendir. Ancak Twitter bugün yaptığı açıklamada, özelliğin bir anket sonucu ortaya çıkmadığını ve hatta bir yıl önce geliştirmeye başladıklarını söyledi.