Twitter hissedarları Musk’a dava açtı

Twitter hissedarları Musk’a dava açtı

Twitter hissedarları Musk’a dava açtı

Twitter hissedarı Elon Musk’a hisse senedini suistimal ettiği nedeniyle dava açtı! Detaylar bunlardır:

Musk sürücüsüz otomobillerin 2023’te çıkacağını belirtti

Elon Musk, Twitter’ın satın almaları askıya almasının ardından hızlı bir hisse senedi düşüşü yaşadı. Twitter’a katkıda bulunanlar rahatsız oldular ve Musk’a Twitter’ın notunu düşürmesi için dava açtılar. Hissedarlardan biri, hisseleri satın aldıktan sonra geç açıklama yaptı ve hisselerin kısaltılması için dava açtı. Gelin haberin detaylarına birlikte bakalım.

Android Twitter indirmek için
iOS Twitter indirmek için

Twitter katılımcıları Elon Musk’ın hisse senetlerini manipüle ettiğine inanıyor!

Elon Musk, Twitter’dan hisse satın aldıktan sonra, ona tamamen sahip olmak için birkaç girişimde bulundu. Bu girişim, Twitter hissedarının kendisine dava açmasından kısa bir süre sonra geldi. Önce Elon Musk’ın satın almasını istemeyen Twitter yönetim kurulu, daha sonra anlaşıp anlaşmıştı. Ünlü iş adamı, çok sayıda sahte Twitter hesabı olduğunu ve bunların temizlenmesi gerektiğini açıkladı. Çünkü Elon Musk, platformdaki kişilerin yeterli özgürlüğe sahip olması için bir kimlik doğrulama sistemi getirmek istiyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasındaki süreç hakkında soruşturma başlatıldı

Twitter ise sahte hesapların sadece %5’ini temsil ettiğini söylüyor. Araştırmalar aslında bu verilerden daha fazlasının olduğunu buldu. Elon Musk daha sonra Twitter’ın satın alımını askıya aldı. Bu durumda hisse fiyatı düşen şirketin yatırımcılarının kafası karıştı. Bu nedenle Twitter yatırımcısı, hisseleri manipüle ettiği için Elon Musk’a dava açtı.

Musk, Twitter hesabında sık sık platform hataları ve algoritmalar hakkında tweet atıyor. Bunlar satın almaya eklendiğinde yatırımcılar Elon Musk’ın hisseleriyle oynadığını düşünüyor.

Elon Musk’a dava açan hissedarların avukatı, Kaliforniya yasalarının piyasa manipülasyonunu yasakladığını ve şikâyet ettikleri konunun bu olduğunu söyledi.