Windows 11 Güncelleme Tarihi Belli Oldu:

Windows 11 Güncelleme Tarihi Belli Oldu:

ABD merkezli en büyük yazılım Microsoft’un kullanıcılara pek çok yenilik sunacağı 22H2 adında büyük Windows 11 güncellemesini kullanıcılara sunacağı tarih netleşmiştir. Detaylar;

Windows 11 İçin Game Pass Pencere Özelliği Geliyor

Teknolojinin büyüğü, bir süredir merakla beklenen dev Windows 11 güncellemesi olan 22H2’yi 20 Eylül’de kullanıcılara iletilmesini planlıyor. Microsoft’un planlarını oldukça yakın takipte olan kaynaklar kıyaslamasıyla firmanın salı günü yayınlamış olduğu düzenli güncellemesinin ardından, 22H2’in 20 Eylül’de Windows Update aracılığıyla kullanıcılara sunulacaktır.

Microsoft, uzun bir zamandır Windows 11 22H2’yi test etmeye devam etmektedir. Yeni güncelleme ile işletim sisteminde işlevselliği arttırmayı hedefleyen kurulun dev güncellemesinin “Başlat” menüsündeki “Uygulamalar” klasörüne benzer yeni geliştirmeler içereceği ve ayrıca yeni görev çubuğu özellikleri, yeni dokunma hareketlerine ve animasyonlar da bu güncellemesiyle beraber kullanıcılara sunulacağı belirtilmiştir.

Bunlarla beraber olarak engelli kullanıcılar için de yenilikler sunmaya hazırlanan kuruluş sağır, işitme güçlüğü çeken ya da sese otomatik olarak altyazı eklemek isteyen kullanıcılar için yeni güncellemeyle birlikte “Canlı Altyazı” ulaşabileceği özelliği ekleyecek. Kişilerin bilgisayarlarını sesli komutlarla kontrol etmelerini sağlayan yeni bir Sesli Erişim özelliğinin de bu güncellemeyle beraber geleceği belirtiliyor.

Dosya gezegeni sekmeleri daha sonra yayımlanacaktır.

Bunlara dahil olarak yayımlanacak güncellemenin geliştirilmiş düzene sahip olarak yeni karanlık mod, yeni komut çubuğu ve uygulamaların kaynak tüketimini sınırlamak ve bir üretkenlik moduna sahip olduğu söylenmektedir. Pencere düzeninde de birden fazla yenilik yapılacaktır. Yeni güncelleme yayımlandıktan sonra bu yazılımı kullanan kişilerin uygulamalarını düzenlemesi için sürükleyip bırakmayı kolaylaştıracak.

Ancak Dosya Gezgini sekmeleri özelliği büyük güncellemeden kısa bir süre sonra kullanıcıların karşısına çıkarılacak. Windows Central’dan gelen bilgilere göre bu sene 22H2 için Dosya Gezgini sekmelerini ve yeni bir Önerilen Eylemler özelliğini içeren yeni bir güncelleme yolda. Eğer Windows 11 22H2 sürümünü merak ediyor ve yeni güncellemeyi erken deneyimlemek istiyorsanız, en son deneme güncellemesini hemen şimdi indirebilirsiniz. Fakat bu sürümün kararlı sürüm olmadığından bazı aksaklıkları da beraberinde getirebileceğini unutmayın. Eğer bilgisayarlar hakkında bilginiz azsa yeni güncelleme için kararlı sürümü beklemenizi öneririz.