Türkiye’ye yeni bir iletişim operatörü geliyor

Yeni iletişim operatörü geliyor

NETGSM, Türkiye’nin 4.iletişim operatörü olmak ve Turkcell, Turk Telekom, Vodafone gibi 3 büyük isimlerle yarışmak için harekete geçti.

Türkiyede aktif olarak yer alan Turkcell,Turk Telekom ve Vodafone gibi 3 büyük operatörlere yeni bir tane daha eklendi. Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre Ankara merkezli NETGSM, bu alanda da aktif olarak yer almak için çalışmalara başlamıştır.

NETGSM, 4. iletişim operatörü olmaya hazırlanıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’dan 2009 yılında alınmış olduğu haberleşme altyapı lisanslarıyla Türkiyede aktif olarak yer alan NETGSM, yakın bir zaman içerisinde Türkiye’nin 4. iletişim operatörü olarak sürekli olarak hizmet etmeyebaşlayacağını açıkladı. Bunun içinde bir diğer yerli firma olan Turkcell'leortak bir şekilde çalışmalara başlayan firma, 2022 yılının Mart ayına kadar kendine ait olan altyapılarını hazır hale getireceğini açıkladı. Alınan lisans doğrultusunda “0510 22X XXXX” hizmet vermek adına hazırlıklara koyulan NETGSM, büyük operatörler ile direk olarak yarış içerisinde olacak. Konuyla ilgili olarak alınan bilgilere göre, sadece baz istasyonlarında bir ortaklık içerisinde hareket eden firma, kalan her konu için kendi temelinde kullanacak.

Katma değere sahip olan bu kampanyalar ile fark yaratabileceklerini dile getiren NETGSM, bu sayede yarışçı fiyat politikalarına sahip olabileceğini aktarıyor.Hazırda bulunan Turkcell,Turk Telekom ve Vodafone bu 3 büyük firma kullanıcılarının NETGSM’e ne kadar ilgi gösterileceği ise merak ediliyor.

Türkiye’deki operatörlerin pazar payı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilen bilgilere göre, Türkiye’de 82 milyon 128 bin 104 adet iletişim abonesi vardır. Bunlar arasındanen baskın olanı % 40.7 ile Turkcell ilkken, ikinci sırada ise % 31.1 ileVodafone geliyor. Üçüncü sırada ise %28.2 pazar payı bulunan Türk Telekom görülüyor. Bu verilerden elde edilen bilgilere göre NETGSM’in ne gibi bir strateji kullanacağı ise bilinmiyor. Yine de sınırlı miktarda şirketin hizmet verebildiği bu alanda rekabete girmek adına başlı başına bir başarılı olarak görülüyor. Firmanınhizmet fiyatlarının ise ne olacağı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Bunu görmek için biraz daha beklemek gerekecek.