YouTube yayıncıları için kısa sürede yeni bir güncelleme yapılacak.

YouTube analizlerine çok daha fazla görüntüleme ve gelir verisi geliyor

Güncelleme ile görüntüleme ve gelir konusunda daha fazla veriye erişim sağlanabilecek.YouTube yayıncıları için kısa sürede yeni bir güncelleme yapılacak.

İçerik oluşturucular için yeni bir geliştirme planlayan YouTube başlangıç aşamasında görüntüleme ve gelir hakkında ayrıntılı raporlar sunmaya başlayacak. Uzun zamandan beri yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinirken, trend başlığı altında da yeni içerikler için video fikirlerinin edinilmesi sağlanacak.

Video görüntüleme sayıları ayrılıyor:

YouTube içerik oluşturucuları için şu anda karmaşık bir yapıda olan video görüntülenme verileri, yeni sistem ile birlikte hem değişiyor hem de ayrıştırılıyor. İçerik oluşturucular güncelleme sonrasında normal videolar, kısa videolar ve canlı yayınlar gibi farklı video türlerini ayrı ayrı görüntüleyerek analiz edebilecek.

YouTube’un bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise “Size farklı formatlar hakkında bir genel bakış sunmak istiyoruz. Örneğin, ne kadar video yüklediniz ve ne kadar canlı yayın yaptığınız gibi daha fazla detayı sunacağız. Böylece normal videolar, kısa videolar veya canlı yayınlar için doğru analizleri görebilir, buna göre planlamalarınızı yapabilirsiniz.” denildi.

Gelir alt dallara ayrılıyor:

Videoların ayrıştırılması gibi gelirler de yeni sistem ile ayrıştırılacak. İçerik oluşturucular böylece gelir alanlarını daha net bir şekilde analiz edebilecek. Gelir verilerinde video türüne ve gelirin nasıl oluşturulduğu detaylı olarak artık YouTube analizlerinde görülebilecek. Bu bölümde de normal video, kısa video ve canlı yayınlar olarak farklı video türlerindeki gelir durumları gösterilecek.

Üstelik yeni gelir raporunda sadece videolar değil; ücretli üyelikler, etiketli ürünler, SuperChat ve YouTube’da para kazanmanın diğer tüm yollarına göre ayrıştırma yapılacak.

Yeni video fikirleri sunulacak:

Platformda kısa vade de yapılacak son değişiklik ise içerik oluşturucuların verimliliğini arttırmaya yönelik sunulacak öneriler olacak. Geçtiğimiz dönemlerde test süreci başlatılan özel araç, YouTube’da trend olan konuların araştırılmasını sağlıyor. Özellikle kanal kitlesinin ilgi alanlarına göre yükselişte olan diğer video fikir ve konularını bulabilecek olan içerik oluşturucular, kitlesinin ilgi çekeceği içeriklere yer verebilecek.

YouTube’da bu yeni özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir zaman çizelgesi bulunmuyor. 2022 boyunca yeni özellikler, platforma eklenmeye devam edecek.