Zoom Programının Tanımı ve Kullanımı

Zoom Programı Nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve aynı zamanda dijitalleşmesinin son sürat yaşanmasıyla birlikte uzaktan çalışma iş şekli konuşulmaya başladı. Bu amaçla biraz da yer ve mekân kavramını ortadan kaldırması nedeniyle Zoom programı kullanılmaya başlanmıştır. Zoom programı 100 kişi ve 40 dakikalık görüşmeye kadar ücretsiz kullanım sağlamaktadır. Kişi kapasitesinin fazlalığı sayesinde diğer toplantı programları arasında ön plana çıkmaktadır. Daha çok katılım ve dakikaya ihtiyacınız varsa ücretli paketleri tercih edebilirsiniz.

Cep telefonunuza, tabletinize ya da bilgisayarınıza indirdiğiniz Zoom programını kullanmak için zoom.us adresine giriş yapmanız gerekiyor. Giriş işlemini yaptıktan sonra direkt uygulamadan bir toplantıya katılabilirsiniz. Zoom da bir toplantıya üç şekilde katılım sağlayabilirsiniz. Üye girişi yapmak istemiyorsanız, toplantının ID numarasını ve şifresini de biliyorsanız “Join a meeting” seçeneği ile toplantıya direkt katılabilirsiniz. Toplantıya katılım şekillerinden biri de sisteme ücretsiz üye olmanızdır. Diğer toplantıya katılma şekli link şeklindeki davetiyedir.

Sisteme kayıtlıysanız giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekrandaki “New Meeting” seçeneği ile toplantı başlatabilirsiniz. Toplantıya katılmasını istediğiniz kişilere davetiye gönderebilirsiniz. Eğer toplantıya davet edilen kişi sizseniz “Join” butonu ile toplantıya katılabilirsiniz. İleri tarihte bir toplantı kurmak istiyorsanız “Schedule” butonu ile toplantınızı dilediğiniz tarihe ayarlayabilirsiniz.

Güvenlik konusu kullanılan tüm programlar için en önemli kraterlerden biridir. Bu programlara Zoom programı da dâhildir. Ancak maalesef %100 güvenli bir bulunmuyor. Zoom ’un güvenlik konusunda olumlu ya da olumsuz görüşler olsa da yüzde yüz güvensiz olduğunu ispatlayan bir bilgi bulunmuyor. Diğer alternatif programların da açıkları olabileceğini düşünerek bazı detaylara dikkat etmek güvenli bir kullanım mümkün olabilir. Bu durumda alınacak birkaç güvenlik önlemi ile daha güvenle toplantınızı yapabilirsiniz.

Peki alabileceğiniz birkaç güvenlik önlemleri nelerdir? İlk olarak anti virüs programları her zaman cihazınızda bulunması gerekir. Anti virüsler sadece Zoom programından gelebilecek zararlı yazılımları değil her türlü zararlı yazılımdan korur. Ücretli paketlerine geçmek istediğinizde ücreti oluşturacağınız sanal kredi kartı üzerinden ödemeniz kredi kartınızı korumaya almış olur. Zoom’u şifreli oturum açarak kullanmak da güvenliğinizi arttırır.

İçerik Üretici
Zeynep GÜLBAY
Nesil Bilişim Teknolojileri Tic. A.Ş.