Ülke’de özel bir taşımacılık kuracak olan Amazon, yapacağı ilk yatırımı ile 1000 kişilik bir çalışma yaratacak. 

Amazon, Ülkemiz’de 1000 kişilik çalışma yaratacak

Ülke’de özel bir taşımacılıkkuracak olan Amazon, yapacağı ilk yatırımı ile 1000 kişilik bir çalışmayaratacak.

Amazon tarafından bugün yapacağıaçıklamada, 2022 yılının Sonbahar dönemlerinde İstanbul’da özel bir depolama'nın kurulacağı belirtildi. Ülke’deki etkinliğinin artması ile birlikte Ülke’deki müşterilerinin daha iyi ve hızlı bir hizmet almasını hedefleyen Amazon, yapacağı bu yatırımda 100 milyon dolarlık bir bütçe görünüyor. Müşterilerin isteklerini karşılamanın yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sağlayacak olan Amazon, yapacağı bu yatırım ile 1000 kişilik bir iş alanı yaratacak.

2018’de Türkiye’ye giriş yapmıştı

Firma'nın2018 yılında amazon.com.tr üzerinden Ülke’deki müşterilerine hizmet vermeye başlamıştı. Ülke’deki alternatiflerden bir tanesi olan dünyaca ünlü e-ticaret sistemi, sadece online e-ticaret platformu ile 500'den fazlakişiye hizmet imkanı sunmuştu. İstanbul’da Tuzla bölgesinde kurulacak olan yeni depo bölgesi için pek çok farklı alanda işe alım yapılacak. Önümüzdeki aylar itibariyle başlayacak olan işe alımlarda öncelik ise mühendis, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem bölümlerinde olacak.

“Amazon’un Türkiye’deki ilk konsolidasyonolacak”

Amazon’un Ülkeye yapacağı yatırım hakkında yorumlarını paylaşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, “Hep vurguladığımız gibi güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye, eşsiz stratejik konumu, üretim kabiliyetleri, geniş yetenek havuzu, lojistik altyapısı ve liberal yatırım ortamı gibi avantajları sayesinde uluslararası yatırımcıların odağında. Sahip olduğumuz bu değer önerisi ile Ar-Ge, tasarım, üretim, depolama, eğitim ve yönetim gibi birçok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel bir merkez olma özelliği taşıyoruz. Amazon’un Ülke’deki ilk çalıştırma olacak, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü önceliklendiren ve istihdam oluşturan yatırım kararı da bu söylemlerimizin somut bir örneği oldu. Bu yatırım, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürekli gelişen lojistik altyapımızın son yıllarda büyük ivme kat eden e-ticaret sektörümüzün iç pazarda ve ihracat pazarlarında daha da güçlenmesi için oldukça önemli. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak sürecin en başından beri takip ettiğimiz ve Amazon ekibi ile hem sahada hem de bürokratik süreçlerde yakından çalışarak destek olduğumuz bu yatırım kararını bugün kamuoyu ile paylaşmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Türkiye güvenip yatırım yapan Amazon ekibine şükranlarımızı sunuyoruz,” dedi.

Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego ise açıklamasında “Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz. Tatmin edici ücret ve yan haklar ile modern ve güvenli bir çalışma ortamı sunarak ilk senemizde yaratacağımız bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlıyız,” şeklinde değerlendirme yaptı.