Geçtiğimiz ekim ayında ikiyüz milyon dolar yatırım alan Tier Mobility, Spin'i satın alarak Kuzey Amerika pazarına giriş yaptı.

Elektrikli Scooter (mobilet) Girişimi Tier Mobility, Ford’un Sahip Olduğu Spin’i Satın Aldı.

Covid-19 pandemisinin sebep olduğu kısıtlamalara rağmen büyümesini sürdüren mikro mobilite sektöründe bugün mühim gelişme yaşandı. Geçtiğimiz ekim ayında iki yüz milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaştığımızTier Mobility, Ford’un sahip olduğu e-scooter girişimiSpin‘i satın aldığını açıkladı.

Geçtiğimiz sene aldığı finansmanı stratejik satın almalar için kullanacağını söyleyen Tier Mobility, bugün ilk adımlarından birini atarak Spin’i satın aldı. Bu adım, Tier’in şehir ve araç sayısı açısından küresel olarak en büyük mikro mobilite merkezi Kuzey Amerika’ya giriş yapmasını işaret ediyor. Şirket, Kasım 2021’de Avrupa’nın en büyük paylaşımlı bisiklet hizmetinextbike‘ı ve aralık ayında ise İtalya merkezliWind Mobility‘i satın almıştı. Tier, şu anda410’dan fazla şehirde ikiyüzelli binaraçlık bir filoyla faaliyet gösteriyor. Spin ve elli bin aracının satın alınmasıyla şirket, küresel ayak izini 21 ülkede beşyüz yirmiden fazla şehirve topluluğa ve filosunu üç yüzbinaraca genişletiyor.

Anlaşmanın Spin tarafına baktığımızda ise şirketin Ocak 2022’de bazı pazarlardan çekilme kararı aldığını sizlere açıklamıştık. Ford’un sahip olduğu elektrikli scooter girişimi Spin, ABD ve Avrupa’daki faaliyetlerini kısmi olarak durdurma kararı aldığını açıklamış ve bundan sonra Kanada, Birleşik Krallık ve ABD’deki diğer pazarlara odaklanacağını açıklamıştık. Şirket ayrıca, yapılandırma kararı sonucunda çalışanlarının dörtte birini işten çıkarmak zorunda kalmıştı.

Avrupa genelinde olumlu değerlendirmeler alan Tier, Spin’in satın alınması ile Kuzey Amerika’da da bu başarısını sürdürmeyi planlıyor. Spin CEO’suBen Bear, Kuzey Amerika’daki Spin hareketini genişletmekten heyecan duyduklarını söyledi. Sürdürülebilir mobilite çözümleri sunan Tier,Change Mobility For Goodmisyonunu yerine getirmeye odaklanmaya devam edecek.