Getir Küçülüyor Mu?

Getir Küçülüyor Mu?

Geçtiğimiz çeyrekte 12 milyar dolarlık piyasa değeri olan ve dokuz ülkede faaliyet gösteren Getir, küresel enflasyon kararı aldı.

Getir, “GetirFinans” adlı bir yenilik üzerinde çalışıyor

Yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden firmalardan biri olan Getir, global faaliyetlerini taahhüt altına alarak önemli bir adım attı.

Geçtiğimiz dönemde Bringbitaksi, fetchtool ve fetch gibi yeni hizmetlerini tanıtan bir firma büyük beğeni topladı. Ancak karar, artık büyümek yerine küçüldüğünü gösteriyor. Çünkü binlerce işçiyi istihdam etmek için sözleşmeleri iptal edecek.

iOS Getir indirmek için
Android Getir indirmek için

9 ülkede 4400’den fazla çalışanı işten çıkarabilir!

Öncelikle bu Getir kararının sadece ülkemizde geçerli olmadığını açıklayalım. Başka bir deyişle, küresel operasyonlarında genel bir azalma ve kesintiler var. Ayrıca bu kararın şirketin faaliyet gösterdiği 9 ülkede geçerli olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Şirket, yakın zamanda 11,8 milyar dolar (piyasa değeri 12 milyar dolar) değerlemeyle 768 milyon dolarlık bir yatırım almasına rağmen, genişleme planlarını geçici olarak askıya aldığı bildiriliyor. Ayrıca, çalışan sayısı %14 oranında azaltılacaktır.

Şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Portekiz ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam dokuz ülkede faaliyet göstermekte ve 32.000’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Böyle bir kararın ardından, 4.480 kadar çalışanı işten çıkarma planlarının olduğu bildiriliyor.

Bu senaryonun yalnızca almaya özgü olmadığını varsayın. Çünkü Avrupa’daki en büyük rakibinin de benzer bir karar verdiğini görebiliyoruz. Örneğin Goriller, 300 kişiyi işten çıkardığını söyledi. İsveçli Klarna da işgücünün yüzde 10’unu işten çıkaracağını açıkladı.