İşletmenizde Veri Güvenliği Sağlamak İçin Yöntemler

İşletmenizde Veri Güvenliği Sağlamak İçin Yöntemler

İşletmelerin Veri Güvenliği Önemli Midir?

Şirketlerin veri güvenliğine fazlasıyla önem vermeleri gerekiyor. Otomatik ya da veri girişi düzenli olan şirketlerin, gerek özel kişi, gereke hukuki kişi olarak hizmet sunan şirketlerin, kurum ve kuruluşların veri güvenliğine aşırı önem vermeleri gerekiyor. Bunun sebebi şirketlerin ilkeli olması, alıcıların memnuniyetinin sağlanması beraberinde, yasa koruyucu doğrultusundan konan kurallar ve önemli ceza yaptırımların söz konusu olmasıdır. Aslında, verileri işleyen, gizleyen, muhtemelen aktarım yapan şirketlerin veri güvenliğine uymaması ya da zarar verilmesi, ticari haysiyetini sarsacağı gibi, birebir zamanda daha çok önemli idari ve para ile hapis yaptırımları gündeme gelmesine sebep olacaktır. Bu sebeple, şirketlerin kesinlikle yasayı bilmeleri ve uymaları gerekmektedir.

İşletmenizde Veri Güvenliğini Sağlamak İçin 5 Kolay Yöntem

Kurumlarımızda veri tabanının gereksinimlerini karşılar şekilde düzenlenmesi ve gerçek, nitelikli bir temelini oluşturulmasında,NESİL TEKNOLOJIolarak doğru rehberliğin verileceğinden emin olabilirsiniz. Pekâlâ firmalarımızda veri güvenliğini sağlamak için 5 basit yöntem nedir. Her geçen gün artan siber tehditler karşısındaveri güvenliğinin sağlanması olmazsa olmazların başında yer alıyor. İşletmenizin veri güvenliğinin sağlanması konusunda firewall, antivirüs ve benzeri çözümleri kullanmanız ne kadar önemliyse bu süreçte yapılması gerekendiğer yöntemleri de biliyor ve uyguluyor olmak bir o kadar önemlidir. Siber saldırılardan yani hackerlerin saldırılarını giderilmiş, bunlardan esirgemek fazlasıyla önemlidir. Her şeyden önce, doğru bir müşavir şirketlerden destek alarak, veri güvenlik planlarımızı kusursuz şekilde ve oldukça yetkili şekilde yapmalısınız. Güvenlik planlarımızın gereği gibi kurgulanması, zararlı yazılımların cihazlara etki etmesiyle tedbirli olacaktır. Bilgisayarlarınız ve sisteminiz güvende olacaktır. Bu noktada programlarınız için yedekleme işlemi yapmayı ihmal etmemelisiniz. Muhtemelen güvenlik mimarisi belirli bir bütçe ayrılmasını gerektirebilir, hemen hemen buna değer.

Veri Güveliği Nedir?

Veri güvenliği için doğru programların kullanılması da ayrıca önem taşımaktadır. Antivirüs yazılımlarınıNESİL TEKNOLOJI gibi doğru şirketlerden takviye alarak, bütünüyle içeriğe uygun şekilde belirlemelisiniz. VPN – virtual private network kullanımı da özellikler, satış çalışanları ya da çalışanlarının olması yani sisteme birden fazla irtibatlı olması durumunda, güvenlik sağlayan bir faktörlerdir. Bu sistem kuvvetli bir şifre uygulaması içerdiğinden, irtibatlarının yapılması güvenlik duvarı ile gerçekleşir. Kesinlikle vpn olsa da yedekleme yapmak fazlasıyla önemlidir. Bilgisayarların çoğunlukla güncellenmesi de dikkat taşımaktadır. Güncellemelerin atlanmadan yapılması esasında pek çok siber saldırıyı önlemektedir. Gerçekten ihmal edilmeden vaktinde yapılan güncellemeler ile pek çok saldırının önlendiği yapılan araştırmalar ile tespit edilmiştir.

Aşırı önemli ve bir ihtimal güvenliğin sağlanmasında diğerlerinden önemli nokta kesinlikle, kişisel verilerin korunması noktasında, personellerin veri güvenliği ve veri korunması konusunda bilgilendirilmesinin sağlanmasıdır. Siber saldırılar, genel ağ üzerinden yapılan sahtekarlık durumları, zararlı web sayfaları, irtibatları ve tanıtımları konusunda elbette personellerin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bilgisayar güncellemeleri konusunda bilgi verilmesi ve personellerin bunu sistemli aralıklarla yapmaları gerektiği belirtilmelidir. Yedekleme konusunda bilgi verilmesi ve öğretilmelidir. Firma dışına veri sızdırılması ile ilgili bilgi verilmesi ve bu durumla kuşkulu olması halinde nasıl tedbirli olmalıdır, tespit yapılması gerektiği de anlatılmalıdır. Özellikle kişisel verilerin sızması, sızdırılması durumlarında fazlasıyla önemli yaptırımlar öngörülmektedir. Bunlara karşı karşıya kalmamak için kurumumuzla her şeyi kusursuz şekilde takviye alabilirsiniz.

Hazırlayan: Seyhan ÖZKAYA