KVKS Kurulum

KVKS Kurulum

Firmamız olarak, kişisel verilerin korunması kanunu gereğince, gerekli altyapısını elde etmek için KVKS kurulum işlemlerini eksiksiz olarak yapmaktayız. Kişisel verilerin korunması sistemi ile şirketlerimiz yasa niteliğinde, size yüklediği bütün yükümlülükler ve vazifelerini eksiksiz şekilde yerine getirebilirsiniz. Kişisel veri tabanlarının altyapısının gerekli şekilde yapılması fazlasıyla önemlidir. Veri tabanlarında bölümlerinden ayrılması ve işlenmesinde, iletilmesinde kanun tarafından yüklenen sorumlulukların bilinmesi de bir yanlışlık ya da eksik olmadan işlemlerin yapılmasını sağlar. Kurumlarımız bütün uygulamaların yapılması ve sistemin oluşturulması işlemleri ile beraberinde, çalışanların kişisel bilgilerin güvenliği noktasında, siber saldırılar, virüs programları, e-posta ve farklı irtibatla ile gelebilecek virüsler, bilgilerin dışarı sızması, güncelleme ve yedeklemenin önemi ve bunların düzenli olarak yapılması noktasında yöntemlerin yapılması söz konusu olmaktadır.

KVKS Kişisel verilerin korunması sistemi niteliğinde personellerimiz aşağıdaki işlemlerle gerçekleştirmekteyiz. Öncelikle GAP incelme ile işlemlerimiz başlamaktadır. Bu noktada, sistem personeller planlanır ve işlemlere başlanır. Bundan böyle kurum noktasında, kurum hizmet süreçlerinde değerlendirmeler yapılır. Kişisel veri taraması yapılır, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veri tespitleri gerçekleştirilir. Veri dokümanları hazırlanır ve veri tehlike tespit edilir. Veri tehlikelerin tehlike sistemi ile uygulanması sağlanır. Veri koruma açısından sınıflandırılır ve bu noktada veri kapsayıcı ile atanır. Bulut tehlikelerin de bu noktada analize alınır.

Veri yükümlüsü seçilmesinde fazlasıyla önemlidir ve hukuki kişi ya da kurum sahibi olan hususi kişi veri sorumlusu olacaktır. Yurtdışında yerleşik kurumlar için ülkemizde bir temsilci atanması gereği vardır. Üstelik bilgi temsilcisi de işleyişleri yapabilecektir. Veri yükümlüsünün bağlantılı kişisinin belirlenerek, kişisel verileri kayıt siciline yani VERBİS sistemine kayıtları için müracaatlar yapılır. Artık firmayla ilgili sektörel kanunlar incelenir. Aydınlatma ve açık rıza beyanları incelenir ve tertip. 3. kişiler ile yapılacak sözleşmeler gözlemlenir ve düzenlenir. Resmi ya da özel kuruluşlara veri transferlerin yapılması söz konusu ise, bu konuda incelemeler ve düzenlemeler de yapılır. Yurtdışına veri transferi söz konusu ise bunanla ilgili planlanmalar gerçekleştirilir. Veri sızıntılarının engellenmesi de fazlasıyla önem taşıdığından, veri sızıntılarının engelleme teknolojilerinin gerçekleşmesi sağlanır.

Veri maskeleme ve kodlama işlemleri de yapılır. Bir başka yönden, web siteleri, mobil uygulamalar ve diğer veri işleme ortamları üzerinde gerekli izlemler ve düzenlemeler yapılır. Veri sisteminde destek masası kurulur ve elemanlar için bunların işleyiş eğitimleri verilir. Bir başka yönden ise, bütün sistem kullanım eğitimleri de nitelikli şekilde tecrübeli elemanlarımız tarafından kurumu üst düzeyden başlayarak bütün birimlerine aktarılır. Belgeler oluşturulur ve bu konuda da eğitim eksiksiz şekilde verilir. Bütün bu personeller her kurum için, kişi veri sistemleri ve işleyecekleri verilere göre farklı şekilde yapılır. Zira her kurumun etkinlileri ve gereklilikleri bambaşkadır. Dolasıyla, şirketimiz her zaman nokta atışları yaparak en başarılı hizmetleri sizlere sunacaktır.

Hazırlayan: Seyhan ÖZKAYA