Netflix Platformunun "Bir Şeyler Oynat" özelliği artık Android İşletim Sistemlerinde

Netflix’in “Bir Şeyler Oynat” Özelliği

Dünyanın en popüler dijital yayın platformuolan Netflix, yeni özelliği olan Bir Şeyler Oynat özelliğini Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanıma sundu. Netflix’in Bir Şeyler Oynatözelliği Android kullanıcılarına yönelik sunuldu. Platform için sunulan bu yeni özellik, içerisinde bulunan pek çok dizi ve film içerisinden hangisini izleyeceğine karar vermeyen izleyiciler için son derece kolaylık sağlayan bir yenilik olacak.

Netflix’in Bir Şeyler Oynat Özelliğini Kullanımı

  1. Android işletim sistemine sahip telefon veya tabletlere indirdiğiniz Netflix uygulamasını açın.
  2. Uygulamanın alt kısmında bulunan “Bir Şeyler Oynat” butonuna tıklayın.
  3. Önerilen diziyi/filmi beğenene kadar butona tıklamaya devam edin.

Özelliğin algoritması daha önce izlediğiniz dizi veya film önerileri yerine daha önce izlemediğiniz bir içeriği sizlere sunar. Netflix bu yeni özelliği ilk olarak Nisan ayında teste tabi tutacak. Firma kullanıcılardan gelecek olan dönütler için tüm Android cihazlara bu özelliği sundu. Kullanıcılardan gelecek dönütler ile özelliği iyileştirecek ve geliştirecek.

Netflix bu özelliği ilk olarak Android işletim sistemi kullan kullanıcılar için değil TV uygulaması kullanıcıları için sunmuştu. İzleyicilerin karar verme sürelerini kısaltan bu özellik hâlâ iOS işletim sistemleri için kullanıma sunulmadı. Platform gelecek aylarda iOS kullanıcıları için de kullanıma sunulacağını dile getirdi.

Netflix, geçtiğimiz aylar içerisinde dijital yayın platformunun TV uygulamasına rastgele bir dizi veya film açma özelliğini sunmuştu. Kullanıcıların karar verme süreçlerini kolaylaştıran bu özellik, şu an için tüm iOS kullanıcıları için sunulmadı. Dijital yayın platformu, gelecek aylar içerisinde söz konusu bu özelliği iOS için de test etmeye başlayacağını aktardı.Netflix, Fast Laughs isimli TikTok benzeri olan bir başka özelliğini de ABD, Avustralya, Kanada, İrlanda, Hindistan, Malezya, Filipinler ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere pek çok ülkedeki Android işletim sistemli cihazlar için kullanıma sundu.

Fast Laughs,Platformda eğlenceli içerik arayan filmi dizi veya buna benzer yapımları keşfetmek isteyen kullanıcılar için dikey olarak kaydırmalı bir video seyretme imkân sunuyor. Kullanıcılar, Fast Laughs özelliğini kullanırken çeşitli eğlenceli içeriklerle karşı karşıya geliyor. Bu komik ve eğlenceli içeriklerKevin Hart’ın stand-up gösterisinden bir parça da olabilir, The Office’ten komik bir kısmı da olabilir.