Reddit yeni bir NFT Avatar Pazarı Başlıyor

Reddit yeni bir NFT Avatar Pazarı Başlıyor

Reddit, bugün sabit bir oran için blockchain tabanlı profil resimleri satın almanıza izin veren yeni bir NFT tabanlı avatar pazarı başlatıyor. Firma, bunları satın almak için bir kripto cüzdanınız olması gerekmediğini, bu nedenle kredi veya banka kartınızın yeterli olması gerektiğini ve bunları saklamak için Reddit'in kendi cüzdan ürününü kullanabileceğinizi söyledi.

Sosyal ağ, bu erken erişim aşamasında satışa sunulan toplam NFT miktarının "on binlerce" olduğu 90 tasarım yayınladığını söyledi.

Şirket, sınırlı sayıda üretilen NFT'lerinden birini satın alırsanız, Reddit'te ve dışında avatar olarak kullanmak için lisans haklarına sahip olacağınızı belirtti. Bu haklar,Yuga Labs'ın Bored Ape Yacht Club koleksiyonundan bir NFT'yesahip olmak kadar kapsamlı değildir; bu, sahip olduğunuz sıkılmış maymuna dayanarak mal veya TV Şovları yapmanıza olanak tanır. Dahası, avatarınızın görünümünü avataroluşturucudabulunan ürünlerle karıştırabilir ve eşleştirebilirsiniz ve avatar, topluluklardaki yorumlarınızın yanında "parıltı benzeri bir etkiye" sahip olacaktır.

Bu yılın başlarında, şirketherhangi bir Ethereum tabanlı NFT'yi profil resminiz olarak ayarlamanıza izin verecekbir özelliği test etmeye başladı -Twitter'ın benzer bir işlev yayınlamasındanhaftalar sonra. Geçen yıl Reddit, CryptoSnoos adlı maskotu Snoo'ya dayanan sınırlı sayıdaNFT'leryayınladı.

Reddit, bu avatarları zincire basmak için Ethereum uyumlu bir blok zinciri olan Polygon ile ortaklık kurdu. Bu NFT'leri depolamak ve yönetmek için Reddit'in firmanın yerel uygulamasında bulunan Vault adlı kendi blockchain cüzdanını kullanabilirsiniz. Şu anda, Vault, blockchain tabanlıtopluluk puanlarıkazanmak ve bunları rozetler ve animasyonlu emoji gibi özel özelliklere harcamak için kullanılıyor.

Bugün, NFT avatarları r/CollectibleAvatarsyalnızca davetli subreddit üyelerine ilk bakışta sunulacak. Topluluk, bir cüzdan kurma, sanatçılar tarafından özel AMA'lar ve tek seferlik profil resimleri hakkında sahne arkası yayınları hakkında ayrıntılara sahip olacak. Açık artırma olmadığından, tüm NFT'lerin sabit bir fiyatı vardır ve ABD doları gibi itibari para birimleri aracılığıyla satın alınabilir. Bu NFT avatarları için listeleme fiyatları 9.99 $, 24.99 $, 49.99 $, 74.99 $ veya 99.99 $ 'dır. Bu topluluğun bir parçası değilseniz, şirket bu toplanabilir avatarların önümüzdeki haftalarda herkes içinavatar oluşturucu sayfasındansatın alınabileceğini belirtti.

The company has worked with artists — some from communities liker/Comics,r/ProCreateandr/AdobeIllustrator— for the first collection. Reddit noted artists also receive royalties — with a 50/50 profile split with Reddit — from secondary sales of these NFTs on marketplaces like OpenSea and Rarible.

Reddit says that while NFT profile pictures is an early-stage blockchain project, it wants to explore more features with the tech.

“In the future, we see blockchain as one way to bring more empowerment and independence to communities onReddit.Reddithas always been a model for what decentralization could look like online; our communities are self-built and run, and as part of our mission to better empower our communities, we are exploring tools to help them be even more self-sustaining and self-governed,” the company wrote in a statement.

Reddit, NFT'lerle deney yapan uzun bir şirket listesine katıldı. Instagram'da NFT desteğini başlattıktan sonra, Facebook kısa süre öncebu özelliklerden bazılarını mavi uygulamaya taşıdı.Mayıs ayında kendi dijital sanat koleksiyonunubaşlattıktan sonra eBay,Haziran ayında NFT pazarı KnownOrigin'isatın aldı. Mayıs ayında Spotify, bazı sanatçılarınprofillerinde dijital koleksiyonları tanıtmasınaizin veren bir özelliği test etmeye başladı ve bağlantı biyografisi başlangıcı Linktree,belirli NFT koleksiyon sahipleri için kilidi açılabilir bağlantılargibi içerik oluşturucular için yeni özellikler sundu. Yakın gelecekte bu testlerden daha fazlasını bekleyin.