Safari, 1 Milyar Kullanıcıya Ulaşan İkinci Web Tarayıcısı Oldu:

Safari, 1 Milyar Kullanıcıya Ulaşan İkinci Web Tarayıcısı Oldu:

Apple’ın web tarayıcısı Safari 1 milyar kullanıcıyı aştı ve 1 milyar kullanıcıyı aşan ikinci web tarayıcısı oldu. Birinci sırada ise Google Chrome yer alıyor. Atlas VPN raporuna göre:

“1.006.232.879 internet kullanıcısı (tüm internet kullanıcılarının %19.16’sı) artık Safari tarayıcısını kullanıyor ve bu da onu bir milyardan fazla kullanıcıyla ikinci tarayıcı yapıyor”

Safari, ilk 1 milyar kullanıcıya ulaşan ikinci web tarayıcısı oldu

Çalışmanın istatistikleriGlobalStatstarafından sağlandı. Bu istatistikler tarayıcı pazar payı yüzdesinden meydana gelmektedir. Bununla birlikte GlobalStats, Atlas VPN’nin İnternet Dünya İstatistikleri internet kullanıcı metriğini kullanarak sayılara dönüştürdüğünü belirtti.


Birinci sırada yer alan Google Chrome toplam 3.378.967.819 kullanıcısıyla Safari’nin üç kat daha fazla kullanıcıya sahiptir. Bununla birlikte yapılan bir ankete göre, Microsoft Edge’in ise yaklaşık 212.695.000 kullanıcısı olduğu bildirildi. Aynı zamanda Atlas VPN raporuna göre, Apple’ın her iPhone ve Mac’e Safari’yi yüklemesi ve bu durumun da insanların cihazlarda hangi yazılımları kullanacağını etkilediğini belirtti.