Dünyanın en çok kullanılan Twitter Kurucusu Jack Dorsey’in yaptığı paylaşım ve “Twitter tarihinin ilk tweeti” olan metin, 1 sene önce Non Fungible Token olarak satılmasının ardından yeniden satışa çıktı.

Tarihin ilk tweeti, Non Fungible Token olarak satışa çıkarttı

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Twitter'ın kurulduğutariholan 21 Mart 2006'da Twitter'da attığıilk tweetiniNFT (Non-Fungible Token) haline getirereksatışasundu. Tweet’in yeni sahibi olan Sina Estavi, Tweet için 14 bin 969 Ethereum’luk fiyat sundu.

Dünyanın NFT teknolojisiyle yeni tanıştığı günler içerisinde döneminTwitter CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey, bu furyayı daha da alevlendirecek bir adım atmıştı. Dorsey, kendi kurduğu platforma attığı ilk tweetini2,5 milyon dolar karşılığında NFT olarak satmıştı. Söz konusu bu tweeti satın alan kişiyseTürk asıllı iş insanı Sina Estaviidi. 6 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen bu satın alımın ardından bugün iseSina Estavi’den sürpriz bir paylaşım daha yapıldı. Twitter kurucusunun ve platformun ilk tweetini resmi olarak elinde bulunduranEstavi,bu tweeti yeniden satışa çıkardığınıdile getirdi. Estavi’nin Twitter’dan yaptığı duyuru ileJack Dorsey’den de bir yorum yapıldı.

Gelirin bir miktarı hayır kurumlarına dağıtılacak

Estavi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bu NFT’yi (Dünyanın ilk tweeti) satmaya vegelirin %50’sini (25 milyon ya da daha fazla)Give Directly’ye bağışlamaya karar verdim.” açıklaması yapıldı. Estavi, OpenSea üzerinden satışa sunduğu NFT için14.969 Ethereum ya da güncel fiyat ile yaklaşık olarak49 milyon dolarolarakbelirledi.

Bir diğer açıdan iseEstavi’nin paylaşımının altına NFT’yi oluşturan tweeti paylaşan Jack Dorsey’den de yorum geldi. Dorsey, Estavi’nin elde edeceği gelirin %50’sini bağışlayacağını söylemesine işaret ederek “Neden %99’u değil?” sorusunu sordu. Estavi ise bu soruyu “Kalanını kendim için istemiyorum, blokzincir projeleri (Bridge Oracle) için kullanmayı ve insanlarıma yardımcı olmayı tercih ederim. Ancak senin önerin benim için çok önemli.İstersen tamamını hayır kurumuna bağışlayabilirim.” yanıtını verdi.