Güvenlik Kamerası Uzaktan İzleme Sistemleri

Uzaktan İzleme Sistemleri

Güvenlik, son yıllarda özellikle artan suç girişimleri nedeniyle oldukça önem arz eden konulardan biridir. Kişiler, her şekildekendilerinin ve mülkiyetlerinin güvenliğini sağlama amacıyla farklı yollara başvurmaktadır. Günümüz teknolojisi sayesinde oldukça fazla yöntem geliştirilmektedir. Korunması öncelikli alanlardan birisi haline gelen iş yerleri de güvenliğin en üst düzeyde olması gereken yerlerdir. İş yerleri çeşitli donanımlar kullanılarak kontrol altında tutulabilir. İşte güvenliğin sağlanmasında aynı zamanda korunmasında en büyük rol iş yeri güvenlik kamerası üzerindedir.

CCTV; izleme yapılacak bölgelere yerleştirilen kameralardan alınan görüntülerin, merkezi bir alanda, sadece yetkili kişiler tarafından izlenilmesine imkan tanıyan görüntüleme sistemidir. CCTV sistemi ile merkezi alana ulaşan görüntüler bu alanda izlenebileceği gibi uygun donanımlarlakayıt altına da alınabilir.

CCTV sistemlerinin, günümüzde gelişmiş özelliklere sahip olması nedeniyle günümüzde sadece belli alanda kamera izleme sınırlaması ortadan kalkıyor. Kablo destekli CCTV sistemlerinde uygun donanımsal araçlar ileuzaktan izleme yapılabiliyor.Mevcut kablolu sisteme dahil edilecek network özellikli görüntükayıt cihazı yani DVRaracılığıyla kameralardan alınan görüntüleri kayıt altına alıp farklı bir konumdan izleme imkanı bulunabilmektedir.

Yeni nesil CCTV sistemlerindeIP kameralartercih ediliyor. IP kameralar, kablolama ihtiyacına gerek duymadığı için işletmelere düşük maliyet sağlıyor. IP kameralar, internete bağlı bir ağ üzerinden yayın yapar ve bu sebeple IP kamera kurulu sistemlerde belli bir alana bağlı olmadan CCTV internetten izleme hakkı bulunabilir. Buna ek olarak sabit bir IP üzerindenbu tür kameralara erişimsağlanabildiği için uzak alanların izlenmesi kolaylaşır.

CCTV uzaktan izleme yapılabilmesi için internet hızı oldukça önemlidir. Yüksek hızlı bir internet bağlantısı sahip olan CCTV sistemlerindegörüntü kalitesi yüksek ve kesintisizhale getirilebilir. Buna ek olarak CCTV sisteminin izlenebilmesi için uygunCCTV kamera izleme programıkullanılması gerekir. Bu programın kamera üreticisi ya da teknik servis tarafından teminatı sağlanabilir. Akıllı cihazların gelişimi ile beraber CCTV kameralarbu cihazlar aracılığıyla da izlenebilir. IOS, Android, Windows Phone gibi destekli akıllı cihazlara yüklenecek uygun kamera uygulamaları ile CCTV sistemleri, internet bulunan her yerden ve her zaman izlenebilir. Bu sayede mekana ve zamana bağımlı kalmadan güvenliğiniz artırılabilir.