Volvo, Epic Games’ten ve Unreal Engine Ortaklık Kuruldu

Volvo, Epic Games’ten ve Unreal Engine Ortaklık Kuruldu

Elektrikli otomobil dünyasında teknolojik gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Volvo ve Epic Games yeni bir ortaklık duyurdu.

Volvo’dan teknoloji odaklı yatırım

Dünyanın önde gelen otomotiv markalarından biri olan Volvo, daha güvenli bir sürüş deneyimi için çalışmalarına devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda hareket eden şirket, Epic Games ile ortaklık kurdu.

Volvo, ‘fotogerçekçi’ grafikler oluşturmak için Unreal Engine’i kullanacak

Volvo, otomobil endüstrisindeki şirketler gibi, elektrikli araçlar dünyasına büyük yatırımlar yapıyor. 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir otomobil şirketi olmayı hedefleyen şirket, yeni nesil elektrikli araçlarına “gerçekçilik” getirmek için Epic Games’in Unreal Engine ile ortaklık yapacak.

Volvo, Epic Games’le bu ortaklığı, “insan-makine ara yüzü” (HMI) olarak tanımlanan durumu ortaya koyduğunu ifade etti. HMI, araç sahibinin aracın yazılımıyla nasıl etkileşime girdiği olarak tanımlanır. Volvo Kullanıcı Deneyimi Başkanı Thomas Stovicek şunları söyledi:

Bu teknoloji bize, oynayabileceğimiz ve bilgi katmanlaşabileceğimiz, gerektiğinde gerçekçi temsiller oluşturabileceğimiz, tüm bu tür şeyler gibi duyarlı, gerçekten yüksek kaliteli görseller oluşturma yeteneği veriyor. Yani gerçekten müşterilerimiz için yeni nesil HMI’yi yaratacağız.

Volvo, bu ortaklıkla birçok yeniliği hayata geçirecek. Stovicek, navigasyon ve pil ömrüne ek olarak, Epic Games ile ortaklaşa animasyonlu grafikler gibi özelliklerin geliştirileceğini söyledi. Öte yandan şirketin elektrikli otomobiller alanında dünyada birçok girişimi bulunuyor.

Volvo, uzun süredir telefonlarda kullanılan kablosuz şarj teknolojisini otomotiv dünyasına taşımaya hazırlanıyor. Bazı şirketler bu teknolojiyi halihazırda kullanıyor olsa da, Volvo ek olarak
40 kW’tın üzerinde güç sağlayacak.