Yurtdışındaki Tüzel Şahıslar VERBİS’e Kayıt Olmak Zorunda

Yurtdışındaki Tüzel Şahıslar VERBİS’e Kayıt Olmak Zorunda

VERBİS Siciline Hangi kurumlar Nasıl Kayıt olmalı

Verbis 2016 tarihinden günümüze yürürlükte olan veri yükümlüsü olan kurumlara ve kişilere önemli yetkiler düşmektedir. Önce bilgilerin işlenmesi noktasında yasanın içinde olan kişilerin ve firmaları, kanunda planlama altında bulunan VERBİS uyarınca, Kişisel verilerin korunması siciline kayıtlarını cezaları gerekmektedir. Şirketin açılmasından ve yöntem yapmaya başlamasından sonra sicile kayıt müracaat yapması gerekmektedir. Pekâlâ hangi kurumlar kayıt yaptırmalıdır, kurumlar için bu şekilde bir mecburiyete bulunmaktadır.

Yurtdışında Sicil Düzenlenmeleri nasıldır

Sicile kayıt noktasında, Kişisel verileri koruma kurum tarafından bazı ayrı düzenlemeler söz konusu olabilir. Dolasıyla veri yükümlüsü olan kişi ve firmaların kurum yargılarını takip etmeleri değer taşımaktadır. Yurtdışında yerleşik olan, ülkemizde yerleşik olmayan hukuki kişiler için sicil kayıt düzenlemesi. Ülkemizde yerleşik olmayan ve yurtdışında merkezleri olan kişilerin, ülkemiz noktasında bir veri sorumlusu temsilcisi atamaları gerekmektedir. Veri yükümlüsü olan temsilcisi bu yurtdışındaki hukuki kişi veri yükümlüsünün adına sicile kaydolur ve diğer veri yükümlülükleri ile aynı sorumluluklara aittir.

Yerleşik Sicil Hakkında Yönetmelik niteliği

Bu hususta, Kişisel verilerin korunması kurum tarafından bir talimat hazırlanmıştır. Türkiye yerleşik olmayan veri yükümlülükleri sicili hakkında yönetmelik niteliğinde, temsilcisi hukuki veya gerçek kişi olabilir. Temsilci gerçek kişi ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Bir hukuki kişi ise, ülkemizde yerleşik kapsamda bir hukuki kişi olması koşuldur. Üstelik temsil nitelikli yönetmelikte belirtilen noktaları niteliği gerekmektedir. Veri yükümlüsü ile yapılması gereken bütün iletişim temsilciler ile yapılacaktır. Bir temsil irtibatın başlamasından sonra, veri işleme hizmetlerinin başlaması beraberinde, kanunda öngörülen şekilde müracaat yapılması gerekmektedir.

KVKSKişisel verileri koruma sicili, ya da veri sorumluları sicili sorumluların hangi verileri kapsamaktadır. Öncelikle, veri yükümlüsü ile temsilcisinin kimlikleri, unvan verileri yer almalıdır. Kişisel verilerin hangi hedefle alınacakları ve hedefin süresi, veri konusu olan kişi grupları ve kategoriler, iletme yöntemi yapılacaksa verilerin, yurtdışına iletmesi söz konusu olacaksa bu konuda gerekli veriler, alınan kişisel veri güvenliği önlemleri verilerin sicile kayıt için tebligat gerekmektedir.

Sicil Kayıt olmak zorunlu mudur?

Bütün bu müracaat işlemlerinin tam anlamıyla doğru verilerle yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Size güncel ve doğru donanımlarla takviye verecek olanNESİL TEKNOLOJİ,sicil kayıt işlemlerinizde de sizlere yardımcı olacağız. Üstelik, kişisel veri tabanının kurulması bu hususta güvenlik elemanların eksik olmaksızın tamamlanması, porselenlerin bu konularda bilinçlenmesinin sağlanması için şirketimizegüvenebilirsiniz.

Hazırlayan: Seyhan ÖZKAYA