Güvenlik Kamera Sistemi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Güvenlik Sistemi Seçerken Neye Dikkat Edilir?

En iyi Kamera Sistemi

Kaliteli bir kamera sistemi ihtiyacı halinde , iki alternatif bulunuyor. Tabiri rica ise zengin ve ekonomik bütçeli kamera sistemleri olarak adlandırılabilir.
Birinci seçenek zengin olanı ipkamera sistemiyani tamamen dijital ve ethernet ile network ağına bağlanmış olan, görüntü kalitesinin yüksek olduğu görünen sistemlerdir. ip tabanlı kamera sistemi ağ kablosu sayesinde dvr cihazı ile haberleşir. Bu durumda dvr kayıt cihazından ekran çıktısı elde edilir.

Kaliteli bir kamera sisteminin çalışma sistemi, temel olarak aldığı görüntüyü kullanıcıyaanlık doğrudaniletmektir. Bu aktarımda öncelikle ip kameranınlenslerinden oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir daha sonra kameranın dahili olarak bulunan işlemciye iletilir.

Dijital sinyaller, kayıt altına alınabileceği gibi herhangi bir uzak lokasyona bilgisayara, ftp sunucusuna ve usb belleğe kayıt yapılabilmektedir..

Kamera seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken temel kriterler neler?

  • Kayıt Cihazı yüksek kalite kayıt yapabilir cep telefonundan izlenebilir olmalıdır.
  • Kameralar gece görüşlü ve ip54 sertifikası olmaldıır (su,toz ve darbelere karşı dayanıklılık)
  • Sabit Disk 7/24 çalışabilen 5900 rpm olmalıdır.
  • Kablo 4+1 % 100 bakır içermelidir.
  • İster ip kamera ister ahd kamera olsun en az 2 MP görüntü çözünürlüğü olmalıdır.

Güvenlik şirketleri nasıl seçilir?

Kamera sistemi seçimi yaparken güvenlik şirketlerinin yeri ayrı bir önem taşımaktadır. Herhangi bir teknik problem olduğunda doğrudan destek olabilecek aynı lokasyonda bulunduğunuz güvenlik kamera işi yapan şirketleri tercih etmelisiniz. Firmanın vizyonunu yaptığı projeleri ve referanslarını da göz önünde bulundurmalısınız.

Şirketlerde aranacak genel şartlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Nesil Güvenlik LTD. ŞTI. 10 yılı aşkın süredir uluslararası standartlarda, kaliteli,yenilikçi ve çözüm odaklı üretim yapan ve dünya pazarlarında 80’den fazla tedarikçi ile çalışmaktadır.