Bu cihaz toplu internet paylaşımı yapılan alanlarda interneti kullanan kişilerin bilgilerini tutmaya yarar.
5651 Loglama kanunu internet ortamındaki paylaşımların kontrol altında tutulabilmesi ve paylaşımlar arasında bulunan suç teşkil edici hakaretler, yorumlar, resimler vb. gibi olaylarla mücadele edebilmek için çıkarılmış internet kanunudur.
Dışarıdan gelecek saldırıları ve ağ içerisine zararlı yazılımları engellemek için kullanılan cihaz.
Firewall cihazları ve yazılımları, bilgisayar ağlarındaki güvenliği sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Genel görevi, ağ üzerinden internet erişimi sağlayan kullanıcıların güvenliğini sağlamaktır. Ayrıca erişilmesi istenilmeyen siteler cihaz üzerinden engellenebilir.
Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) neye denir? Neden ihtiyaç duyulur?
DHCP, bir ağa bağlanmak isteyen cihazların dinamik konfigürasyonlarının yapılmasını sağlar. Yani ağınızda bulunan bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar veya IOT gibi cihazlarınıza ip adresi, ağ maskesi, ağ geçidi ve DNS adresini otomatik atamak için kullanılan bir protokoldür.
CCTV Televizyon sisteminden farklı yanı bir merkezden açık ve geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine Lokal bir alan içinde görüntü izleme sistemlerinin genel ismidir.
CCTV açılımı, Closed Circuit Television şeklindedir. Yani Kapalı Devre Televizyon Sistemi anlamına gelmektedir. Televizyon sisteminden farklı yanı bir merkezden açık ve geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine Lokal bir alan içinde görüntü izleme sistemlerinin genel ismidir.
Güvenlik Kamera Sistemleri,tüm şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir.
CCTV veya yaygın kullanımıyla Güvenlik Kamera Sistemleri, tüm şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir. İhtiyacımıza uygun sistemi seçebilmek için incelenmesi gereken üç farklı aşama vardır.
IP kamera sistemleri, üzerinde yer alan sensörlerin yardımı ile görüntüleri yakalar ve bu görüntüleri dijital veriye çevirir. Ağ üzerinden yetkilendirilmiş olan kullanıcılara görüntüleri ileterek kayıt cihazına veya karta gerek duymadan çalışma mekanizması sağlar.
Her işyerine göre gerekli kamera sistemleri farklılık gösterir. Küçük işletmeler için daha çok iş yerinin büyüklüğüne göre 2-4 arası kameralı analog güvenlik sistemi tercih edilirken üretim yapan büyük fabrikalar için 100-150 arası kameralı IP güvenlik sistemi gerekir.
Valilik onayı ile resmi olarak görev yapan Alarm Haber Alma Merkezleri (AHM) ile alarm sisteminizi merkeze bağlayarak takibini yapabilirsiniz.
Ev ve iş yerlerinizin güvenliğini nasıl sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için öncelikli olarak alarm haber alma merkezine bağlı olan bir alarm sisteminizin olması gerekmektedir. Kontrolünün de bu merkezden yapılması gerekir.
Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönergesi yani GDPR Nedir?
EU General Data Protection Regulation (Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönergesi) yani GDPR, Avrupa Birliği’nin hazırladığı bir yönergedir. 14 Haziran 2016 tarihinde onaylanıp 25 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve tamamen kullanıcı temelli bir yönergedir.
Kamera sisteminin kontrol ve bakımları periyodik olarak yapılmalıdır. Kamera sisteminin kurulduğu ortam, periyodik bakımın süresini ve sıklığını etkiler.
Günümüzde güvenlik son derece önemli bir konudur. Güvenliğin sağlanması, teknolojik gelişme ve imkânlarla beraber her geçen gün bir adım daha ileriye taşınmaktadır. Güvenlik için alınan önlemler arasında kamera sistemleri en çok tercih edilen güvenlik önlemidir.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS), şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumaya yardımcı olan uluslararası bir standarttır.
Bilgi bir kurumun iş sürekliliğini sağlamasında en önemli değerlerinden birisidir. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS), şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumaya yardımcı olan uluslararası bir standarttır.
Zoom programı 100 kişi ve 40 dakikalık görüşmeye kadar ücretsiz kullanım sağlamaktadır. Kişi kapasitesinin fazlalığı sayesinde diğer toplantı programları arasında ön plana çıkmaktadır.
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve aynı zamanda dijitalleşmesinin son sürat yaşanmasıyla birlikte uzaktan çalışma iş şekli konuşulmaya başladı. Bu amaçla biraz da yer ve mekân kavramını ortadan kaldırması nedeniyle Zoom programı kullanılmaya başlanmıştır.
CCTV kurulumu ve bakımı sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu süreç CCTV Teknik Şartnamesinde belirtilmesi zorunludur.
CCTV kurulumu ve bakımı sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu süreç CCTV Teknik Şartnamesinde belirtilmesi zorunludur. CCTV teknik şartnamesi, keşif sürecinden proje teslimine kadar ya da bakım sürecini de kapsayabilmektedir.
220 adet blog bulundu.